Lidköpings Folkets Hus

Doctor Who: Twice Upon a Time

2017-12-26 19:00

JULSPECIAL. Den episka finalen av Doctor Whos Peter Capaldi-epok visas på svenska biografer. Det blir en återkomst av Pearl Mackie och vi får se speciella gäster som Mark Gatiss (Sherlock) och David Bradley (Game of Thrones). Under visningen introduceras den trettonde doktorn, spelad av Jodie Whittaker (Broadchurch), som är den första kvinnan i rollen.

Biografvisningen innehåller också två bonusar – publiken får följa med bakom kulisserna till inspelningen av detta julavsnitt, och firandet av Peter Capaldi som doktor och Steven Moffat som showrunner och leadwriter.

Två doktorer finner sig strandsatta i ett ogästvänligt, evigt vinterlandskap. En brittisk armékapten som tycks ha varit dömd att dö under första världskriget har slitits från sin skyttegrav för att spela sin roll i doktorns berättelse.

Detta är det magiska sista kapitlet av den tolfte doktorns episka äventyr. Han måste göra upp med sitt förflutna för att kunna bestämma sin framtid. Och doktorn kommer att inse mänsklighetens motståndskraft, när han hittar hoppfullhet i detta hans frustna, mörkaste ögonblick. Det är slutet av en era. Men doktorns resa har bara tagit sin början.

Regi: Rachel Talalay
I rollerna: Peter Capaldi, David Bradley, Mark Gatiss, Pearl Mackie, Lily Travers

Engelsk text

Visningen är ett samarbete mellan Lidköpings Folkets Hus, studiefrämjandet och Dr. Who-föreningen Wholilcious. Innan visningen (20:00) arrangeras mingel och tipspromenad (19:00).

Pris: 120:- (Uppge ”Wholicious” i kassan när du köper biljetter för att få 50:- rabatt.)