Lidköpings Folkets Hus

Elvis 68′ Comeback Special

2018-08-25 18:00

90 minuter Elvis-konsert! Lördagen den 25 augusti är du välkommen tillbaka till 60-talet för att återse Elvis Presley i en intim konsert inför studiopublik. Utöver konserten innehåller denna film även en 20 minuters intervju med Elvis före detta fru Priscilla och TV-producenten Steve Binder. Lagom till musikens 50-årsjubileum visar vi nu Elvis 68′ Comebeck Special. Boka din plats idag.

1961 gjorde Elvis Presley sin sista konsert på hela sju år. Hans manager menade att det var bäst att fokusera på filmkarriären. Så lanserades “the Presley Formula”: filmen var reklam för LPn med filmmusiken, och LPn reklam för filmen. Elvis förlorade kontakten med musiken och filmlåtarna anses kanske inte som hans bästa.

1967 tog Elvis manager “överste” Tom Parker med NBC och föreslog ett avtal som skulle inkludera en långfilm, ett soundtrack och en TV-special. Elvis var till en början negativ, men när rätt folk kom ombord och började jobba med projektet föll alla bitar på plats. Resultatet – en studiokonsert med Elvis i högform.

TV-specialen blev början på en ny epok i Presleys karriär, som innebar över 800 konserter under fem år i Las Vegas, förutom vanliga turnéer. Turnerandet satte sina spår i Elvis privatliv, och han skilde sig från sin fru Priscilla 1973. Efter skilsmässan gick det snabbt utför.