Lidköpings Folkets Hus

Les Misérables – konserten

2020-04-18

INSPELAD KONSERT. Les Misérables är den musikal som gått längst på scen av alla musikaler i hela världen, och har setts av över 120 miljoner teaterbesökare. Det är utan tvekan en av världens mest populära musikaler.

Konsertversionen av musikalen skapades i samband med att föreställningen firar 35 år på scen i London. Den stjärnspäckade uppsättningen har gått på Gielgud Theatre i Londons West End, för utsålda hus. Konsertuppsättningen kommer även att turnera i Storbritannien och internationellt under 2020 och 2021.

I rollerna återfinns musikalstjärnor som Michael Ball, Carrie Hope Fletcher och John Owen Jones, och TV-stjärnor som Matt Lucas (TV-serien Little Britain) och Alfie Boe (TV-serien Mr Selfridge).

Nu kan biopubliken uppleva uppsättningen av musikalfenomenet. Den slog alla biljettförsäljningsrekord, och sålde ut under hela 16 veckor i London. Och med klassiska sånger som I Dreamed A Dream, Bring Him Home, One Day More och On My Own får man bara inte missa denna sensationella konsertuppsättning. Den är ett måste för alla musikalfans.

Den gripande berättelsen har filmatiserats flera gånger, och musikalfilmen från 2012 blev en jättesuccé som fick tre Oscars, bl a för bästa kvinnliga biroll (Anne Hathaway).

Den vann även Golden Globe för bästa film, bästa manliga huvudroll (Hugh Jackman) och bästa kvinnliga biroll (Anne Hathaway).

CAMERON MACKINTOSH presenterar BOUBLIL & SCHONBERGS legendariska musikal LES MISÉRABLES KONSERTEN. Efter den klassiska romanen av VICTOR HUGO Musik av CLAUDE-MICHEL SCHONBERG Text av HERBERT KRETZMER Ursprunglig fransk text av ALAIN BOUBLIL och JEAN-MARC NATEL.

I denna uppsättning görs rollerna av Alfie Boe som Jean Valjean, Michael Ball som Javert, Carrie Hope Fletcher som Fantine, Shan Ako som Eponine, Lily Kerhoas som Cosette, Rob Houchen som Marius, Matt Lucas som Thénardier, Katy Secombe som Madame Thénardier och Bradley Jaden som Enjolras.

Längd: 3 tim.

Pris: 160:-