Lidköpings Folkets Hus

När Tony kom till byn

2017-09-02 19:00

TEATER. Småstadsliv gästar Lidköpings Folkets Hus scen. Så här skriver komikergruppen själva på sin sida:
“Norr om Uppsala är komikergruppen Småstadsliv världsberömd! De har redan producerat långfilmer, radioprogram och teateruppsättningar som drar en stor publik! Men vad är det då som är så speciellt med Småstadsliv? Var ligger humorn? Vad får denna stora publik att vallfärda till föreställningarna varje år, lyssna på deras radioprogram Anosch vägkrog varje vecka i Sveriges radio, Gävleborg P4 och köpa deras dvd:er så fort de släpps? Och varför känner södra Sverige inte till dess existens? Svaret på frågan är enkel. Småstadsliv har bara marknadsfört sig norr om Uppsala. Men nu är det hög tid att både vår norra och södra del av vårt avlånga land, får skratta åt deras humor och figurer tillsammans. För skratta, det gör man!

Humorn hos dessa karaktärer och historier ligger främst i replikerna och gestaltningen. Man behöver inte alls bo norr om Uppsala för att förstå humorn. Det är en lite barnslig, ibland vulgär genial humor om rolig nonsens. Vad är meningen med deras humor? Att få folk att skratta! Damer som ska ut och göra sin första utlandsresa, festfixare som för länge sen har passerat “bästföre datum”.

Upphovsmännen bakom denna succé är barndoms-vännerna Christer Johansson och Christian Wallin. De är födda och uppvuxna i Alfta. De jobbade ihop på Christers krog i Bollnäs, som kockar. Snart började de uppfinna olika karaktärer i köket, som de sedan prövade på gästerna ute i restaurangen. Det var också där de hittade stoft till många av sina historier och karaktärer. Här kunde de studera människors bästa och sämsta sidor. Det är nog därför de prickar så rätt och så många kan känna igen sig i deras humor.”

Läs mer på www.smastadsliv.se och köp biljetter på www.ticketmaster.se