Lidköpings Folkets Hus

Nepal från en motorcykelsadel

2017-08-14 17:00

UTSTÄLLNING. Nisse Holmström i samarbete med NBV Väst och Lidköpings Folkets Hus öppnar fotoutställningen
NEPAL FRÅN EN MOTORCYKELSADEL
Musik framförs av Jonas Simonsson, Ellika Frisell och Mia Martin.
Därefter presentation av Nisse Holmström med bioduken som fond.
Kvällen fortsätter för den som önskar hemma hos Nisse i Klockaregården, Gösslunda, där trion framför en konsert – i pausen bjuds du på nepalesisk buffé.
Biljetter till konserten köper du på www.folketshus-lidkoping.se – pris inlusive presentation med fotokatalog och enkel buffé 300 kr.

Om utställningen:
Att upptäcka att ett av världens fattigaste länder också är ett av de vackraste och mest välkomnande blev en omvälvande upplevelse för Nisse Holmström när han i våras besökte Nepal för att på en Royal Enfieldmotorcykel utforska landet som ligger inklämt mellan Indien och Himalayas mäktiga bergsmassiv. Åtta av världens högsta berg ligger i Nepal och den geoseismiska aktiviteten gör att landet ofta drabbas av jordbävningar och ras vilket påverkar framkomligheten på landets vägar som till övervägande delen består av utmanande serpentinvägar utan asfaltbeläggning. Vardagslivet ute på landsbygden utspelar sig för öppen ridå utmed dessa transportleder och ger upphov till många fantastiska möten och ögonblicksbilder.

Resan arrangeras utav BAS som är en Nepalesisk hjälporganisation som bla på detta vis finansierar verksamheten på härbärgen där samhällets fattigaste och svårast utsatta kan få hjälp med sjukvård, utbildning och myndighetskontakt.

Utställningen pågår till och med den 2 september.